Nyheter ESET Antivirus 2020

Jämför ESET' Antivirus

Den senaste upplagan av ESETs produkter för hemanvändare innehåller en rad nya funktioner och förbättringar:

 • Ny kompatibilitet med flera plattformar – Nu är produktlicenserna för ESET Internet Security (EIS), ESET Antivirus (EAV) ESET Smart Security Premium (ESSP), ESET Cyber Security (ECS) och ESET Cyber Security Pro (ECSP) kompatibla för flera olika plattformar. Det innebär att kunder som köper en licens nu kan använda samma licens för att skydda sina övriga Windows-, Mac- och Linux-enheter.

 • Nytt, avancerat maskininlärningslager – Maskininlärning utnyttjar många olika algoritmer för att på ett korrekt sätt klassificera kodprover som ren, skadlig eller potentiellt oönskad programvara. Tack vare att ett maskininlärningslager läggs till i lösningarna för hemanvändning skyddas nu användarna nu bättre mot helt nya hot eller nolldagsangrepp.

 • Förbättrat Plattformsbaserad intrångsprevention (HIPS – Host-based Intrusion Prevention System) – HIPS utför en avancerad beteendeanalys och ett detekteringsförfarande för aktiva processer, filer och registernycklar. Den aktuella förbättringen förstärker ytterligare detekteringsförmågan hos HIPS.

 • Förbättrat skydd mot Phishing – Anti-Phishing-teknik skyddar slutanvändare från skadlig e-post, länkar och bilagor. Den aktuella förbättringen skyddar mot homoglyf-attacker där angriparen försöker att lura slutanvändare genom att ersätta tecken i webbadresser med andra, snarlika tecken, i syfte att utge sig för att vara legitima adresser.

 • Förbättrat skydd för banktjänster och betalningar – För finansportaler och transaktioner på nätet krävs extra skydd mot nyfikna åskådare. Nu finns det en fördefinierad lista över webbplatser som gör att en säker ”bankwebbläsare” öppnas automatiskt. I listan ingår inte bara bankers webbplatser, utan även PayPal, Apple och internetbaserade plånböcker för kryptovalutor. Dessutom skyddas betrodda webbplatser för media, något som förhindrar att falska nyheter får oberättigad uppmärksamhet.

  ESET Internet Security erhöll nyligen certifieringen Online Banking/Browser Security Certification från MRG Effitas år 2019, vilket är en stor prestation med tanke på att MRG Effitas befinner sig ”i frontlinjen för provning av banktjänster över internet” och är det enda provningsinstitutet i hela världen, vars tester omfattar 100 % av alla hot som förekommer ute på nätet”.

 • Connected Home Monitor (CHM) har förbättrats – Hemanvändare kan använda CHM för att genomsöka sin internetrouter i hemmet med avseende på olika svagheter, såsom svaga lösenord, sårbara portar, kända sårbarheter i firmware, skadliga domännamn, infektioner med skadlig programvara o.s.v. CHM ger förbättrad vägledning för användaren om några problem skulle upptäckas.

  CHM kan också upptäcka alla enheter som är anslutna det trådlösa nätverket i hemmet – nu med förbättrad enhetsdetektering, inklusive IP-adress, MAC-adress, enhetens namn, modell och information om dess leverantör.

 • Förbättrad lösenordshanterare* – Med Password Manager kan användarna skapa starka och unika lösenord för alla sina olika konton på nätet, samtidigt som de bara behöver komma ihåg ett huvudlösenord för att hantera alla övriga. I de nya uppgraderingarna av Password Manager ingår:
  1. Möjlighet till tvåfaktorsautentisering (2FA), integrerad med Google Authenticator, som ber användaren om ett extra engångslösenord för säker inloggning till lösenordshanteraren.
  2. Alternativ autentisering med iOS Face ID för säker inloggning till lösenordshanteraren.
  3. Betrodda enheter**, en funktion som låter användaren se och hantera vilka enheter som har tillgång till lösenorden som befinner sig i det säkra förvaret i deras lösenordshanterare.
  4. Funktion för säker delning***, som låter användarna dela med sig av sina lösenord på ett säkert sätt till familj och vänner.

 • Förbättring av Secure Data* – Secure Data är ett verktyg som låter användarna kryptera filer och flyttbara enheter. Detta är särskilt viktigt i de fall data hamnar i fel händer eller när enheter tappas bort. I den aktuella uppgraderingen kommer slutanvändarna att kunna dekryptera sina data på valfri Windows-enhet utan att ESET Smart Security Premium (ESSP) behöver finnas installerat på enheten i fråga.
* Endast tillgängligt med ESET Smart Security Premium

** Endast tillgängligt med Windows-versionen av ESET Password Manager

*** Tillgängligt med Windows- och macOS-versionerna av ESET Password Manager
Facebook
Sida 2 av 13

Google Analytics

Google Analytics är en tjänst som används på vår webbplats som spårar, rapporterar trafik och mäter hur användare interagerar med vårt webbplatsinnehåll för att vi ska kunna förbättra den och ge bättre tjänster.

Facebook

Vår webbplats tillåter dig att gilla eller dela dess innehåll på Facebook sociala nätverk. Genom att aktivera och använda den godkänner du Facebooks sekretesspolicy: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Integrerade tweets och delningstjänster på Twitter används på vår webbplats. Genom att acceptera och använda dessa samtycker du till Twitter integritetspolicy: https://help.twitter.com/sv/rules-and-policies/twitter-cookies