2021 - Dec

Julhälsning

God jul
Varför inte satsa på kompetenshöjning i julklapp till Dig själv eller andra. Köp en online utbildning före jul och starta när Du själv vill på det nya året (eller direkt).

Mitt recept på julkorv

Julkorv

Att göra egen kokt julkorv hör julen till tycker jag. Det här är en variant med övervägande nötkött som jag gillar. Testa gärna och låt mig höra vad ni tycker.

 Ingredienser till ca 16 korvar:

1,5 kg nötfärs
0,5 kg fläskfärs
0,5 kg mjölig kokt potatis
0,5 l köttbuljong
3/4 msk salt
3/4 msk socker
3/4 tsk vitpeppar
3/4 tsk malen kryddpeppar
1/2 - 1 kryddmått malen nejlika
5 m grisfjälster
hushållssnöre och 2 l fryspåsar

Koka potatisen och värm buljongen, låt svalna. Blanda i kryddorna i buljongen och pressa potatisen och rör ut i buljongen. Använd hushållsassistent och arbeta färsen väl tillsammans. Blanda i potatisröran lite i taget och kör till en smidig smet.

Koka en klick smet i lite lättsaltat vatten som smakprov. Sätt till mer kryddor om det behövs.
Stoppa korvsmeten löst i fjälstret och knyt av korvarna på ca 15 cm längd. Knyt två snören 1-2 cm ifrån varandra, så att du sedan kan klippa av korvarna mellan snörena. Själv fryser jag sedan in den råa korven i plastpåsar. 

Vid tillagning lägger jag den frysta korven i kallt vatten och låter den sedan sjuda medans potatisen kokar. Korven blir grå när man kokar den eftersom den inte innehåller nitritsalt. Korven är färdig när det kommer ut färglös vätska när man sticker en en nål i den. Smakar gott på julbordet, men också med potatismos och brysselkål.

 Lycka till !!!

Några fördelar för Dig som kund med Online-utbildning är bl.a.

 • Du har tillgång till utbildningen så länge den finns kvar på webben eller viss tidsperiod
 • Du kan se den hur många gånger som helst
 • Du kan pausa och starta och sluta när det passar
 • Du slipper resa och frånvaro
 • Utbildningarna är uppdelade i flera avsnitt
 • Ingår åhörarkopior mm som vid andra kurser, som du enkelt laddar hem
 • Billigare än utbildning på plats, alltså större möjlighet för fler att deltaga.

Online utbildning HACCP, VACCP och TACCP

Några kommentarer från deltagare i kursen:

 • Zeljko - En bra och givande kurs som gav mig större förståelse kring livsmedelssäkerhet och vikten av att arbeta systematisk för att eliminera farorna. Kan varmt rekommendera denna till andra som jobbar inom livsmedelsindustrin.

  Cecilia 
  En utbildning som i de flesta fall är lätt att ta till sig. Många bra exempel som vi tar med oss in i vår egen verksamhet och utbildningsmaterial. Rekommenderas!

  Mouhammad Det var en bra kurs och gav mig många nya information. Intressant och spännande. Jag rekommendera den här kurs.

  Linda Utbildningen var väldigt lärorik och gav många nya infallsvinklar på hur man kan jobba med HACCP, VACCP, TACCP. Gav en väldigt bra fördjupning i ämnet. Kan starkt rekommendera denna kurs.

  Charlotta Informativ och bra utbildning, kommer att komplettera och uppdatera en del dokument i min verksamhet efter denna.

  Shyhrete Jag tyckte att det var mycket lärorikt jag kan varmt rekommendera dig till mina kollegor ,jag själv har lärt mig mycket efter utbildningen och kommer att tänka på det framöver

  Niklas En bra kurs med inspirerande exempelmaterial som ger en riktigt bra grund att jobba vidare med och anpassa till egna verksamheten. Mycket av materialet är, av förklarliga skäl, anpassat mot producenter av livsmedel. Om man skulle få önska något så skulle det i så fall vara fler exempel kopplat till oss producenter av förpackningar och de risker som finns för primär eller sekundär förpackning.

  Natascha En bra och lärorik kurs som tar med många relevanta delar som jag kan använda i mitt arbete inom livsmedelssäkerhet. Jag är väldigt nöjd och kommer rekommendera den vidare till mina kollegor.

  Kristina En bra heltäckande kurs, fick många nya idéer och infallsvinklar på hur man kan bygga upp HACCP planen. Bra hjälp med att hitta länkar till informationskällor, vilket inte alltid är lätt att hitta. Så jag kan varmt rekommendera denna kurs för att få lite nya infallsvinklar och hjälp med mallar och beslutsmatriser i sitt arbete med HACCP.

  Håkan Jag är ny i branschen men har gått en utländsk kurs tidigare men denna kurs var heltäckande och det är flera delar som jag kommer ta med mig och använda för att uppdatera vårt HACCP arbete.

  Jonas - Jag tycker detta var en bra och heltäckande utbildning. Trots att jag jobbat med frågorna tidigare fick jag flera nya vinklar att se på olika saker. Det är inte alltid så självklart.

  Mikael - Jag tycker du gjort denna utbildning bra, och väldigt bra att man kan ladda ner mallar

  Tomas - Jag tycker att denna utbildning är riktigt bra! Jag kommer att rekommendera denna utbildning till mina kollegor! Utbildningen borde även finnas tillgänglig på Engelska för att vidga träffyta för utrikes födda. Tack För en riktigt bra utbildning.
Kursen motsvarar en vanlig klassrumskurs på 2 dagar. Du får ökad förståelsen för de hälsofaror som förekommer i livsmedelskedjan och de verktyg vi har för att förebygga farorna. 

Du lär dig att göra en faroanalys och riskbedömning baserat på Codex Alimentarius samt varianter baserade på BRC, ISO 22 000 och FSSC 22 000 och du får användbara mallar som du kan jobba med.

Kursmaterial består av Videos, Åhörarkopior, Övningsuppgifter och Kunskapsprov. 

Vanliga Frågor (FAQ)

När börjar och slutar kursen?

Det är en självstudiekurs helt online - du bestämmer när du börjar och när du är klar och du kan gå tillbaka och se om vilka avsnitt du vill under tiden Du har tillgång till kursen. Vissa kurser har Du tillgång till under 6 månader.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Vissa kurser har Du tillgång till under 6 månader. Efter anmälan har du personligen obegränsad tillgång till kursen under 6 månader - på alla enheter du äger och så länge som kursen finns kvar.

Vad händer om jag är missnöjd med kursen?

Har ännu inte hänt, men vi vill inte att Du är missnöjd ! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar, så vi ger dig en fullständig återbetalning.
Läs mer här


Frågor ?

Liksom tidigare kan jag i mån av tid svara på kortare frågor som rör tolkning av olika standarder mm (BRC, BRC IoP, FSSC 22 000), men ni får maila frågorna direkt till  FRÅGA

Är frågorna av allmänt intresse kommer jag även att ta upp dessa i nyhetsbrevet men i så fall som anonyma frågor. 


Gratis Nyhetsbrev

Känner Du någon som vill ha Nyhetsbrevet, så kan De anmäla sig här
Anmäl Dig Här 

Jan Klingspor

Lev väl

Jan

PS

Gillar Du mitt nyhetsbrev, hjälp mig gärna att sprida det på sociala medier genom att klicka på knapparna nedan, så blir jag glad 

Facebook

Online-utbildningar

VÄXA MED LIVSMEDEL
Öka din kompetens genom att gå någon av mina online-utbildningar. Annons

ESET Multi-Device Security
ESET Smart Security med stöd för Windows, Mac, Linux och Android. 
Licensen finns för 1 -10 enheter

ESET Smart Security är en perfekt produkt för alla de kunder som behöver skydda flera enheter med lätta och kraftfulla antivirusprogram. 

Samma lätta och kraftfulla skydd oavsett plattform och självklart gratis support på svenska om det skulle behövas.

Du kan byta och flytta licenserna som du vill under licensperioden, så länge som du bara har det installerat på det antal enheter som licensen gäller för.


Annons

ControlCert
                                                          .

Google Analytics

Google Analytics är en tjänst som används på vår webbplats som spårar, rapporterar trafik och mäter hur användare interagerar med vårt webbplatsinnehåll för att vi ska kunna förbättra den och ge bättre tjänster.