Om oss
Information om företaget
JSK Data, Miljö och Kvalitet startades 1998 och vi kan erbjuda dig följande tjänster
- Dataprogram
- Utbildning - Växa med Livsmedel
- Kvalitetssystem baserade på BRC Food, BRC Packaging, FSSC/ISO 22 000, IFS Food
- Interna revisioner
- HACCP, VACCP och TACCP
- Hälsofaror i livsmedelskedjan
- ...
Erfarenhet
Jan Klingspor är civilingenjör, utexaminerad från kemilinjen, Chalmers 1975 och har mångårig erfarenhet som kvalitets- och miljöchef, inom framförallt livsmedelsbranschen, förpacknings-industrin och tillverkning av maskiner till livsmedelsindustrin. Jan har också ingått i flera ledningsgrupper.
Jan är utbildad kvalitets- och miljörevisor och har genomfört certifierings-revisioner för ISO 9001 och 14 001 sedan 1998 och har även sedan 2005 utfört revisioner enligt BRC Food, BRC Packaging samt FSSC/ISO 22 000 för livsmedel och förpackningar.
Åren 2012-18 arbetade Jan som underkonsult till SAI Global Scandinavia för certifieringsrevisioner enligt BRC Food, BRC Packaging och FSSC/ISO 22 000. Sedan 2016 är Jan Certification Officer på ControlCert Scandinavia.
Jan är även en uppskattad kursledare och håller utbildningar i Livsmedelssäkerhet och Lednigssystem, t.ex. IFS Food, BRC Food, BRC Packaging, BRC Storage & Distribution, HACCP, FSSC 22 000, ISO 22000, Hot, Sabotage och Förfalskning mm.
JSK Data, Miljö och Kvalitet startades 1998 och ägs av Jan Klingspor.
När det gäller datorer och programvara så har Jan följt med på hela resan från programering genom stansning av hålkort och stordator, minidator, släpbara PC och fram till dagens PC och Laptops.
JSK Data, Miljö och Kvalitet är sedan 1998 återförsäljare för FinePrint Software i Skandinavien och därefter har det efterhand tillkommit övriga programvaror.
Vi säljer bara programvaror som vi själva använder och vet att de fungerar utan behov av support och är enkla, säkra och bra verktyg.
Nominerad till Livsmedelspriset 2020
Jan Klingspor var nominerad till Livsmedelspriset 2020.
Nätverket Livsmedel i fokus (Livsmedels-Föreningen) delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till ”personer, organisat-ioner eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.